szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hankook Tire Magyarország Kft. 70 000 000 euró összegű, eseti szindikált hitelt vesz fel.

A Hankook Tire Magyarország Kft. (Hankook Tire) megbízást adott a K&H Bank Zrt.-nek, a Raiffeisen Bank Zrt.-nek, a Raiffeisen Bank International AG-nek ("RBI Csoport") és az UniCredit Bank Austria AG-nek, mint főszervezőknek egy 70.000.000 euró összegű, eseti szindikált hitel megszervezésére a társaság számára - közölte a Raiffeisen Bank az MTI-vel hétfőn.

A hitel ötéves futamidejű, célja a hitelfelvevő jelenlegi hiteleinek refinanszírozása. Az RBI Csoport látta el a koordináló vezető szervezői feladatokat, és 2011. május 27-én írták alá a hitelre vonatkozó szerződést a Raiffeisen Bank Zrt.-vel, mint hitelkihelyezővel.

A Hankook Tire Magyarország Kft. a Hankook Tire Europe Holdings B.V. kizárólagos tulajdonában van, és a szöuli központú Hankook Tire Co. Ltd. leánycége. A Hankook Tire Co. Ltd. Korea első számú gumiabroncs-gyártója, az abroncseladásokat tekintve pedig világviszonylatban hetedik helyen áll.

A  Hankook 2006-ban gyárépítésbe fogott Rácalmáson, Budapesttől 67 kilométerre, 2010 végére a Hankook Tire Magyarország Kft. gyártási kapacitása már elérte az évi 5 millió abroncsot. Később, 2009 szeptemberében kezdetét vette az építkezés második szakasza, azzal a céllal, hogy a gyár a szállítási idők csökkentése mellett napi 11 millió darabra tudja bővíteni termelési kapacitását. A beruházás teljes értéke 550 millió eurót tesz ki. A Hankook 36 európai országban működő forgalmazói hálózatain keresztül 5 napon belül bármely európai térségbe kiszállítja a magyar gyár 1900 dolgozója által készített abroncsokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Hazai gazdaság

Létszámbővítés a Hankook Magyarországnál

Az idén összesen 450 dolgozót vesz fel, és továbbképzi magyar dolgozóit a koreai Hankook Tire: a cég rácalmási gumiabroncs-gyárának dolgozói közül az idén 62-en vesznek részt továbbképzésen a koreai Daejeonban a cég közelmúltban átadott globális oktatási központjában – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-vel hétfőn.

Karrier

Sztrájkbizottság alakult a Hankooknál

Sztrájkbizottság alakult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, mivel a szerdai - második - bértárgyaláson sem jutottak egyelőre egyezségre az érdekvédők a munkaadóval; március 9-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, s ha akkor sem sikerül megállapodniuk, "akár másnap leállhat a munka" - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.

MTI Karrier

Munkanélkülieknek kínál képzést és munkát a Hankook

Másfél év alatt 500 regisztrált munkanélküli szerzett szakmát a Hankook Tire Magyarország Kft. segítségével, s kapott biztos munkahelyet a cégnél; az ötszázadik oklevelet hétfőn adta át Kim Yong Hak, a cég általános ügyvezető igazgatója a szakképzést kitűnő eredménnyel befejezett Kubina Istvánnak - közölte a vállalat kommunikációs menedzsere.