szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar főváros erőteljes gazdasági-pénzügyi profilját kiemelve erősítette meg Budapest hosszú és rövid távú adósbesorolásait kedden a Standard & Poor's.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának keddi londoni bejelentés szerint a megerősítés Budapest hosszú és rövid futamidejű deviza- és forintadósságának "BBB mínusz", illetve "A-3" szintű osztályzataira vonatkozik, változatlan negatív kilátással.

Az S&P budapesti besorolásai megegyeznek a cég által Magyarországra érvényben tartott, szintén negatív kilátású szuverén adósosztályzatokkal. A "BBB mínusz" hosszú távú devizaadós-besorolás a befektetési ajánlású kategória alsó széle.

A Standard & Poor's Budapest osztályzatának  megerősítéshez fűzött elemzésében azt írta, hogy Budapest besorolásai tükrözik a fővárosnak az országos átlagnál jóval erőteljesebb gazdasági profilját, a kedvező likviditási profilt, ezen belül az éves adósságszolgálati kötelezettségeket messze meghaladó szabad készpénzállományt, a város folyamatosan szilárd pénzügyi teljesítményét, valamint az új városvezetés elkötelezettségét aziránt, hogy a nominális adósságállomány 2014-ben ne haladja meg a 2010 végén mért szintet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”