szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal legutóbbi felmérésében a rendvédelmi dolgozók béreit hasonlította össze szlovákiai és csehországi kollégáikéval.

A valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve kapott átlagjövedelmi adatok alapján elmondható, hogy Szlovákiában és Csehországban mindegyik vizsgált szolgálat esetén magasabbak az átlagjövedelmek, mint Magyarországon - derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal felméréséből.

Nagyítás-fotógalériánk a bohócforradalomról. Kattintson a képre!
©

A hazai rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246 ezer, Csehországban 286 ezer forint. A cseh tűzoltók, speciális mentőmunkások átlagos havi jövedelme a legmagasabb: 263 ezer forint, Szlovákiában 207 ezer forint, Magyarországon dolgozó kollégáiké mindössze 163 ezer forint.

A Magyarországon katonai szolgálatban dolgozók havi átlagbére bruttó 178 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint, Szlovákiában 301 ezer forint. A hazai börtönőrök átlagosan bruttó havi 164 ezer forintért dolgoznak, Szlovákiában bruttó 253 ezer forintot, Csehországban 255 ezer forintot keresnek átlagosan kollégáik.

A biztonsági őrök Magyarországon átlagosan bruttó 110 ezer forintot keresnek a Fizetesek.hu felmérésének adatai szerint. A vám- és pénzügyőrségben szolgálatot teljesítők átlagfizetése Magyarországon átlagosan havi bruttó 183 ezer forint, Szlovákiában 258 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!