szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung "A magyar konzervatív kormány elbizonytalanítja a beruházókat" címmel tudósításban foglalkozott a magyarországi gazdaságpolitikával kedden.

A német konzervatív napilapban Michaela Seiser arra mutatott rá, hogy a kommunista rendszer összeomlása után Magyarország külgazdasági partneri kapcsolatait tekintve elsősorban a Nyugat felé orientálódik. Kína azonban a nemzeti konzervatív miniszterelnök, Orbán Viktor számára kivételt jelent.

A tudósító utalt arra a véleményre, amely szerint az ázsiai ország Magyarország stratégiai partnerévé vált, és emlékeztetett arra, hogy a magyarországi külföldi beruházók sorában Németország áll az első helyen. Véleménye szerint ezen a kínai offenzíva egyelőre aligha változtat.

A lap idézte az egyik Magyarországon beruházó német cég ügyvezető igazgatóját, Peter Inzenhofert, aki szerint az országot mindenekelőtt az olcsó, de magasan  képzett munkaerő miatt részesítik előnyben.

A kormány munkájával kapcsolatban azonban kételyek uralkodnak - írta Inzenhofert idézve a lap. Hangoztatta, hogy ezt a kételyt más német cégek képviselői is osztják, akik mindenekelőtt a nehéz finanszírozási feltételek miatt panaszkodnak. A tudósító szerint a német beruházókat képviselő Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) kritikusan szemléli a kormány gazdaságpolitikáját, azt jogállami szempontból kérdésesnek tartja, és úgy véli, hogy gyengül a beruházók bizalma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Közeleg az újabb dohányáremelés

Közeleg az újabb dohányáremelés