szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Váci utcában és az Andrássy úton a legdrágábbak a régióban a négyzetméterenkénti éves bérleti díjak egy felmérés szerint.

Budapest uralkodik a luxus terén címmel közölt elemzést a cseh vezető gazdasági napilap, a Hospodárske Noviny szerdán Európa legdrágább bevásárlóutcáiról, amelyből kiderül, a V4-ek között a budapesti Váci utca és az Andrássy úton a legmagasabbak a négyzetméterenkénti bérleti díjak - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A cseh lap a Jones Lang LaSalle társaság felmérésére hivatkozva azt írja, hogy a luxus világmárkáknak helyet adó utcák közül Budapesten vannak a legrdágábbak, a Váci utcán és az Andrássy úton ugyanis az éves bérleti díj 1440 euró négyzetméterenként. Ezzel szemben Prága legelőkelőbb utcáján, a Parízská utcában csak 1200 euróba, míg a varsói Plac Trzech Krzyzy-n 960 euróba kerül egy négyzetméter évente.

A kelet-közép-európai régióból a felmérés nemfoglalkozott Pozsonnyal, mert ott kevés a luxusüzlet, a Cushman & Wakefield  elemzője szerint azért, mert túl közel van Bécs.

Összesítésben a visegrádi országok bevásárlóutcái azonban csak a 30-40. hely között találhatók, a Jones Lang LaSalle felméréséből ugyanis kiderül, Európa legdrágább bevásárlóutcája a londoni New Bond Street, ott ugyanis 7905 euró a négyzetméterenkénti bérleti díj, a második helyen pedig a párizsi Avenue Montaigne áll, 7500 euróval. A harmadik helyet a moszkvai Sztolesnyikov Rad szerezte meg, 7015 euróval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!