szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Utoljára szeptember elsején lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) B kategóriájában forgó Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Nyrt. részvényeivel, amelyet szeptember 7-én törölnek a tőzsdei terméklistáról - közölte a BÉT kedden.

A társaság részvényeit 1997. május 5-én vezették be a tőzsdére. A kanadai Linamar Corporation, az orosházi cég közel 100 százalékos tulajdonosa a sikeres nyilvános vételi ajánlat után kérte részvényeinek tőzsdei kivezetését. 

A Linamar Hungary Nyrt. 504 millió forint adózott nyereséget ért el 2011 első félévében, 27,2 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte nemrégiben a társaság.  A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó cég nem konszolidált árbevétele 34,2 százalékkal, 17,76 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A beszámoló szerint a növekedés a mezőgazdasági és általános gépgyártó üzletág bevételeinek több mint egymilliárd forintos, és az autóipari és precíziós megmunkálás üzletág 3,43 milliárd forintos növekedéséből adódik. 

Az export árbevétel 14,9 milliárd forintot tett ki az első félévben, míg egy évvel korábban 11 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység nyeresége elérte a 820 millió forintot, s ez 148,7 százalékos növekedés a tavalyi első hat havi 330 millió forint profithoz képest.

A Linamar a tőzsde egyik "alvó" részvénye. A papírra utoljára augusztus 25-én született kötés 2300 forinton. Az elmúlt 52 hétben a papír legmagasabb ára 2669, a legalacsonyabb 2115 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással