szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 810 millió forint üzletet jelent az Állami Nyomdának az, hogy 2013-ig hét országba szállítja az általa előállított Sodexo étkezési utalványokat – közölte a társaság.

A számos biztonsági elemmel ellátott, összesen több százmillió nyomtatványt Magyarországon kívül Ausztriába, Németországba, Lengyelországba, Bulgáriába, Csehországba és Szlovákiába szállítják a francia központú Sodexo Pass Internationalnél elnyert megbízások alapján. Az elmúlt két évben is az Állami Nyomda volt a Sodexo szállítója, de most a kör két új országgal, Németországgal és Lengyelországgal bővült.

A szerződések miatt megnövekedett kapacitásokat a 2011 májusában üzembe állított Müller Martini Concepta nyomógéppel teljes mértékben el tudja látni a cég – áll a közleményben. A beruházással jelentősen megnőtt gyártási kapacitás kihasználását segíti az is, hogy az Állami Nyomda Szlovákiában két további nyomtatványgyártási megbízást kapott. A szlovákiai leányvállalat, a Slovak Direct 65 millió forintos ügyletben szállít étkezési utalványokat, és 130 millió forint üzletet jelent az, hogy a Szlovák Kulturális Minisztériumnak készít kultúra utalványt.

Az augusztusban közzétett első félévi gyorsjelentés szerint az Állami Nyomda 10 százalékos éves növekedéssel 8,7 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el és az export 2,5 milliárd forint volt. A nettó profit közel háromszorosára, 452 millió forintra nőtt az év első hat hónapjában, a készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, amortizáció és értékcsökkenés előtti nyereség (EBITDA) pedig 52 százalékkal 878 millió forintra emelkedett.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír kedden nem sokkal 14 óra előtt 740 forintot ért, s értéke nem változott a hétfői záróárhoz képest, ami 13 forinttal, 1,73 százalékkal volt alacsonyabb a péntekinél. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 818, a legalacsonyabb 650 forint  volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót