szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden gyógyszertárba naponta többször szállítanak a nagykereskedők, így ellátási probléma biztosan nem lesz a következő időszakban a gyógyszerek árcsökkenése miatt – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Az OEP arra reagált, hogy az országos tiszti főgyógyszerész szerint az október 1-jei jelentős árcsökkenések miatt egyes gyógyszerekből szeptember végén lehet átmeneti készlethiány.

©

A pénztár szerint nagy körültekintéssel jártak el az új támogatási rendszer jogszabályainak előkészítése és végrehajtása során, hogy az új támogatási rendszer bevezetése semmiképpen se veszélyeztesse a biztonságos gyógyszerellátást. A két fordulóban lefolytatott gyógyszerárlicit 2011 gyógyszert érintett, és ennek eredményeként október 1-jével 908 készítmény ára csökken átlagosan 25 százalékkal – tették hozzá.

Az ellátás folyamatos biztosításáról külön nyilatkoztak az érintett cégek. A gyógyszergyártó cégek ezen felül jelentős részben azt is vállalták, hogy már szeptember második felében az október 1-jétől érvényes, kedvező áron adják termékeiket a nagykereskedőknek, gyógyszertáraknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít