szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ma teszi közzé az Európai Unió statisztikai hivatala az euróövezet augusztusi harmonizált fogyasztói árindexét, valamint az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma is ma közli az augusztusi fogyasztói árindexet.

Elemzők arra számítanak, hogy az euróövezetben az árak 0,2 százalékkal emelkedtek augusztusban júliushoz képest, amikor még 0,6 százalékkal estek az előző hónaphoz viszonyítva. A tizenkét havi inflációt 2,5 százalékra várják az elemzők, ez ugyanannyi, mint júliusban. Az adatot csütörtökön 11 órakor ismerteti az Eurostat.
A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők az Egyesült Államokban 0,2 százalékos havi áremelkedésre számítanak augusztusra az előző havi 0,5 százalék növekedés után. A nagy ingadozásokat mutató energia- és élelmiszerárak nélkül számolt maginfláció 0,2 százalékos növekedését várják a júliusi ugyancsak 0,2 százalék után a szakértők. Az augusztusi adatokat 14.30-kor ismerteti a minisztérium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!