szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 30 és 40 év közötti lakosság 51 százaléka rendelkezik megtakarítással, de a félretett pénz a legtöbb esetben kevesebb mint félmillió forint - derült ki az OTP Alapkezelő legújabb kutatásából. Sokan azt sem tudják, mire lenne érdemes félretenniük.

A 30 és 40 év közötti 400 válaszadó bevonásával készült kvantitatív kutatás eredményei szerint a magyarországi középkorú lakosság mintegy 50 százaléka gondolkozik hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarításokban.

Az OTP Alapkezelő szerint a megkérdezettek egyharmadának van hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarítása, és a válaszadók mindössze 21 százalék állította, hogy valóban félre tud tenni minden hónapban valamekkora összeget.

A rendszeres megtakarítási célok között két fő elemet említettek a megkérdezettek mind közép-, mind hosszú távon: lakásvásárlás vagy -felújítás, illetve a gyereknevelés költségeire való előre gondolkodás, de középtávon utazásra is szívesen gyűjtenek. A válaszadók negyede bizonytalan abban, mire is volna érdemes félretennie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!