szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt időszakban 660 millió forintos fejlesztést hajtott végre a hódmezővásárhelyi székhelyű Villeroy & Boch Magyarország Kft. – jelentette be Sebesi Bálint ügyvezető igazgató.

A beruházás eredményeképpen a 1967 óta szanitergyártással foglalkozó cég éves kapacitását közel 140 ezerrel, 1,3 millió darabra növelte, ezzel továbbra is Európa egyik legnagyobb termelésű ilyen gyára – mondta a szakember. A fejlesztések eredményeként a vállalat dolgozóinak a létszáma 80-nel emelkedett az elmúlt 18 hónap során, megközelítve az ezer főt, így már magasabb, mint a 2008-as válság előtt – tudatta az ügyvezető igazgató.

Tavaly nagynyomású öntőgépeket telepítettek az üzembe, ezzel a gyár termékeinek mintegy harmadát már ezzel a legkorszerűbb technológiával állítják elő. A cél, hogy ez az arány a következő négy-öt évben kétharmadra emelkedjen. A beruházás második ütemben, az idén, hat új, tizenöt-formás WC-öntőpadot alakítottak ki az üzemben – közölte a szakember.

Tavaly a Villeroy & Boch Magyarország Kft. árbevétele megközelítette a 16 milliárd forintot, amelyből több mint 80 százalék exportbevétel volt, a termékek jelentős része Német-, Francia- és Svédországban talált gazdára. A cég hazai piaci részesedése is jelentős, meghaladja az 50 százalékot.

A Villeroy & Boch AG egyike a vezető és legrégibb európai kerámiagyártóknak, és - mint családi többségi tulajdonban lévő cégcsoport – 2008-ban ünnepelte alapításának 260. évfordulóját. A Villeroy & Boch csoport mintegy évi 700 millió euró értékben gyárt és értékesít szaniter és fürdőszoba termékeket, háztartási és hotelporcelánt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
 Szalai András: "A neociki mutálódik, mint a koronavírus"

Szalai András: "A neociki mutálódik, mint a koronavírus"

Hat olyan város is van, ahol most nem jó a szabadban lenni

Hat olyan város is van, ahol most nem jó a szabadban lenni

A Hofiról készülő filmet és Mundruczóék következő dobását is támogatja a Filmintézet

A Hofiról készülő filmet és Mundruczóék következő dobását is támogatja a Filmintézet