szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakértők által vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten.

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai jelentése szerint az olajtartalék 7,3 millió hordóval esett a szeptember 16-áig tartó héten, míg az elemzők csupán 0,7 millió hordó csökkenést vártak.  
©

A benzintartalék 3,3 millió hordóval bővült, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 1,2 millió hordós növekedést. A feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,9 millió hordóval csökkent egy hét alatt, a szakértők 1,0 millió hordós emelkedést vártak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 82 cent csökkenéssel 86,10 dolláron állt. Mintegy tíz perccel később a veszteség 8 centre mérséklődött, a WTI-t ekkor 86,84 dolláron jegyezték.

Egy héttel korábban az olajtartalék 6,7 millió hordóval esett, a benzintartalék 1,9 millió hordóval nőtt, a feldolgozott olajtermék-tartalék 1,7 millió hordóval bővült a megelőző héthez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények

Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer