szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A svájci frankhoz képest erősödött, euróban és dollárban stagnált a forint árfolyama szerdán kora délelőtt.

A bankközi devizakereskedelemben szerdán délelőtt háromnegyed tízkor az eurót 288,20 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 288,25 forinttal és a hétfő délutáni 291,45 forinttal. A svájci frank jegyzése 235,95 forint szerdán délelőtt a kedd délutáni 237,64 forint és a hétfő délutáni 241,66 forint után. A dollár jegyzése 210,73 forint a keddi 210,72 forint és a hétfő délutáni 214,18 forint után, a japán jen pedig szerdán délelőtt 2,7611 forinton állt a keddi 2,7501 forint és a hétfői 2,7922 forint után.

A forint az euró/svájci frank árfolyam emelkedésétől és a jegybank devizahitelek végtörlesztéséhez felajánlott támogatásának keddi bejelentéstől is kapott támogatást az erősödéshez. Az eurót szerdán délelőtt 1,2250 svájci frank környékén jegyezték, szemben a hét elején még jellemző 1,2050 frank körüli árfolyammal.

Az ING bank Dow Jones hírügynökség által idézett szakértője "tökéletes megoldásnak" nevezte a devizahitelek végtörlesztéséhez szükséges devizamennyiségnek a bankok rendelkezésére bocsátását a jegybanki devizatartalékból. Az átváltáshoz szükséges devizaösszegek piacon kívüli rendelkezésre bocsátásával a jegybank elvette a forintgyengítő spekuláció élét. Az ING szerint a döntésnek köszönhetően a forint árfolyamának alakulása teljes mértékben visszasorolhat a régiós trendbe. A zloty és a cseh korona szerdán reggel kissé gyengült, a zloty 4,3750-es euró jegyzésekről 4,3800-ra, a cseh korona 24,85-ös euró jegyzésekről 24,88-ra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA