szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan nem fizet osztalékot a nyereségfüggő eszközök után a 2011-es pénzügyi évre az Osztrák Volksbanken AG (ÖVAG).

A jelenlegi előrejelzések szerint a kedvezőtlenebbé vált gazdasági környezet miatt nem várható osztalék kifizetése a nyereségfüggő eszközök után - jelentette be kedd este közzétett közleményében a bank igazgatótanácsa.

"A profitfigyelmeztetés alapját főként a kedvezőtlenebbé vált és a Volksbank részesedéseinek (Volksbank Románia) értékét és részesedések értékesítését jelentősen hátrányosan befolyásoló gazdasági környezet, valamint lehetséges további pénzügyi terhek (így például a magyar kormány devizahitelekkel kapcsolatos intézkedései) jelentik" - fogalmaztak a közleményben.

©

A Volksbank - több hónapos tárgyalások után - két hete írta alá kelet-közép-európai leányvállalatának (VBI) eladásáról szóló szerződését az orosz Szberbankkal. Az adásvétel nem vonatkozik a Volksbank International (VBI) legnagyobb, de erősen veszteséges romániai divíziójára. A vételár a megállapodás szerint legkevesebb 585 millió euró, és - a VBI eredményének függvényében - legfeljebb 645 millió euró lehet.

A Volksbank két veszteséges év után tavaly ismét nyereséggel zárta az évet (55,4 millió euróval), ugyanakkor az egyetlen volt az osztrák nagybankok közül, amely nem állta ki a legutóbbi európai stressz-tesztet. Az adásvétel az osztrák anyavállalat saját eszközeit 300 millió euróval erősíti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot