szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatszázhúsz millió forintos ráfordítással átépíti a Szekszárd-Decs pályaszakaszt a MÁV Zrt.; a felújításnak köszönhetően nagyobb sebességgel járhatnak a vonatok - közölte a közlekedési társaság csütörtökön.

Szekszárd és Decs között összesen 4646 méteren vágányszabályozást végeznek és síneket cserélnek, Decs és Bátaszék között pedig gépi padkarendezés zajlik, a munkát október 16-ig fejezik be. Addig Baja és Sárbogárd között a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Tolna-Mözs és Bátaszék között pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Szekszárd és Decs közötti öt és fél kilométeres szakaszon a motorvonatok eddig óránként 40, más vonatok 20 kilométeres sebességgel közlekedhettek. Az átépítés után hatvan kilométer lesz a megengedett sebesség. A MÁV sajtóosztálya közölte azt is, hogy távlati terveikben szerepel a Decs-Bátaszék szakasz átépítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban

Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban