szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ukrajna 2011-ben a világ negyedik legnagyobb almatermesztőjévé válik és ötödik-hatodik helyet foglalja el hamarosan a paradicsompüré előállításában - közölte Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai miniszter.

A tárcavezető csütörtökön egy kijevi gazdasági konferencián beszélve kifejtette: örömmel konstatálja, hogy Ukrajna ebben az évben a világ negyedik legnagyobb almatermesztő országa lesz. Meggyőződését fejezte ki, hogy a paradicsompüré előállítását tekintve országa rövid időn belül az ötödik vagy hatodik helyet mondhatja majd magáénak világviszonylatban - adták hírül pénteken ukrán hírportálok.

Priszjazsnyuk fontosnak nevezte ezeket a fejleményeket, hozzátéve, hogy Ukrajna szempontjából mindazonáltal az ország élelmiszer-biztonságának a fenntartása az elsőrendű feladat. Hangsúlyozta, hogy az országnak csökkentenie kell importfüggőségét az agrárszektorban. "Ma még nem termelünk elegendő mennyiségű sertéshúst, marhahús-behozatalra szorulunk, s alacsony szinten van a tejtermelésünk is" - mutatott rá, kiemelve, hogy jövőre az állami támogatásokat ezekre a területekre összpontosítják.

Az agrárpolitikai miniszter emlékeztetett arra, hogy Viktor Janukovics elnök gazdasági reformprogramjában prioritást élvez az agrárium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét