szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Péntek reggel enyhült a befektetői kockázatkerülés, erősödött az euró, korrigálták előző napi veszteségeiket a térségbeli devizák.

Az eurót péntek délelőtt röviddel tíz óra előtt 290,60 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben az előző délutáni 291,80 forint után. A svájci frank jegyzése 237,95 forintra csökkent a csütörtök délutáni 239,73 forintról. A dollár 214,84 forintra gyengült 218,00 forintról, a japán jen jegyzése pedig 2,8170 forintra mérséklődött a csütörtök délutáni 2,8616 forintról. Csütörtökön a jen 2,8732 forinton árfolyamcsúcsot ért el. A zloty a kora reggeli 4,51-es euró jegyzésekről 4,48-ra, a cseh korona 24,88-as euró jegyzésekről 24,83-ra erősödött.

A G20 összehangolt fellépésre tett ígérete a globális gazdasági kockázatok kezelésére, különös tekintettel a pénzügyi stabilitás fenntartására és a befektetői bizalom helyreállítására, mérsékelte péntek reggelre az előző nap a dollár, a jen és a svájci frank kivételével szinte minden devizát maga alá temető negatív hangulatot, megindult az elszenvedett veszteségek enyhe korrekciója.

Mivel azonban a találkozó zárónyilatkozata elemzők megítélése szerint kevés konkrétumot tartalmaz, az alapvetően kockázatkerülő nemzetközi befektetői magatartás lényeges javulására nem lehet számítani. "Ha le lehet szűrni valami tanulságot az elmúlt hetek eseményeiből, akkor az az, hogy beszélni könnyű" - mutatott rá Callum Henderson, a Standard Chartered Bank vezető devizapiaci elemzője. "A növekedési várakozások alátámasztása érdekében valamit tenni is kell, és amíg a befektetők nem ezt látják, kockázatos eszközeiket tömegesen döntik majd rá a piacra" - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden

Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Olyan fotót készített a New Horizons a Naprendszer szélén, amilyenre még nem volt példa

Olyan fotót készített a New Horizons a Naprendszer szélén, amilyenre még nem volt példa