szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország nem szokványos gazdaságpolitikája kiszámíthatatlanná teszi az üzleti környezetet, és csökkenti a befektetői bizalmat – figyelmeztetett kedden a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és több multinacionális cég.

A 23 országot tömörítő AmCham a Reuters által feltett kérdésekre egyebek között azt közölte, hogy a kormány néhány közelmúltban hozott intézkedése meglepetést és csalódottságot okozott.

Az AmCham szerint "a következetesség és a kiszámíthatóság kulcsfontosságú ahhoz hogy a vállalatok biztonságosan érezzék magyar befektetéseiket". Egyben reményét fejezte ki, hogy "a kormány figyelembe veszi az üzleti közösség aggodalmait, és enyhíti a nem szokványos lépéseket".

Ugyancsak a Reutersnak nyilatkozva Kerekes László, a 15 Magyarországon működő multinacionális céget képviselő Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) elnöke arról beszélt, hogy szerinte a kiszámíthatóság hiánya okoz bizonytalanságot a Magyarországon működő cégeknek.

"A bizonytalanság nemcsak néhány tervezett beruházás elmaradásával járhat, hanem a már itt működő vállalatok működését is megnehezíti" – mondta Kerekes László, aki szerint "egy hosszabb folyamat következményeként csökkent a magyarországi befektetői bizalom mostanra".

Kerekes László azt mondta továbbá, hogy a HEBC-tagok üdvözölnék, ha fontos politikai döntések előtt érdemben konzultálnának velük a jövőben. A HEBC tagja egyebek között az ABB, az AkzoNobel, az Electrolux, az Ericsson, a GDF Suez, a Nestlé, a Nokia, az OMV és a Philips.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kell az a heti 50 perc, ami nem a gyerekről szól – néha elfelejtjük, hogy a kismamák is felnőtt emberek

Kell az a heti 50 perc, ami nem a gyerekről szól – néha elfelejtjük, hogy a kismamák is felnőtt emberek

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Kamu szűrővizsgálatokra nyergeltek át a nyugdíjasokat bepalizó cégek

Kamu szűrővizsgálatokra nyergeltek át a nyugdíjasokat bepalizó cégek