szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Települési szintű alternatív költségvetéseket is készít a Lehet Más a Politika (LMP) - jelezte soproni sajtótájékoztatóján Schiffer András frakcióvezető.

Azokra a városokra, falvakra összpontosítanak, ahol van önkormányzati képviselete a pártnak. Javaslataikat már az önkormányzatok 2012-es büdzséinek tervezésekor benyújtják. "Egy felelős ellenzéknek az a kötelessége, hogy évről évre, költségvetésről költségvetésre egy felelős, megalapozott és megvalósítható, az emberek számára választható költségvetési alternatívát ajánljon a választópolgárok figyelmébe" - fogalmazott a frakcióvezető.

Schiffer András arról beszélt: a jövő évi büdzsé tervezete pénzt vesz el az emberektől, magukra hagyja a devizahiteleseket, legyenek akár magánszemélyek, akár önkormányzatok, miközben "képtelen új munkahelyeket teremteni". A múlt héten bemutatott, a zöld fordulatra építő alternatív költségvetésük kapcsán a politikus kijelentette, az visszaadja az embereknek azt a pénzt, amit az egykulcsos adórendszer elvett tőlük, "válságálló" új munkahelyeket teremt, valamint megoldást kínál "a devizahitel-csapdában vergődő emberek döntő többségének". 

A jóváírás intézményét az idei szabályok szerint megtartó háromkulcsos, a tőkejövedelmeket fokozottabban adóztató rendszert javasolnak. Emellett az adómix olyan átrendezését indítványozzák, amely az ökológiai típusú adók, bírságok, díjak súlyát növeli, ezzel terelve a nemzetgazdaságot egy fenntartható pálya felé. Egy ilyen reform esetén szavai szerint arra is lehetőség nyílik, hogy megszorítások nélkül 200 milliárd forint többletforrást nyújtsanak iskoláknak, egészségügyi intézményeknek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára