szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befejezik a termelést és összesen 1515 dolgozót küldenek el az Elcoteq pécsi üzeméből. A dolgozók szerda délután a helyi Széchenyi téren tüntetnek.

Már jó ideje tartani lehetett attól, hogy befejezi pécsi termelését az Elcoteq. 1515 dolgozó csoportos leépítését jelentették be, ez gyakorlatilag az Elcoteq összes pécsi dolgozóját érinti, és a pécsi gyártósorok teljes leállását – írja a Dunántúli Napló.

A sorsukért aggódó Elcoteq-dolgozók még múlt héten jelentették be: demonstrációt tartanak szerda délután két órától Pécsett a Széchenyi téren. Megmozdulásukhoz csatlakozik több érdekképviseleti csoport is, melyek tagjai a munkavállalók kiszolgáltatottságára akarják felhívni a figyelmet.

Az Elcoteq csődjét régóta lebegtetik már.

Az európai Elcoteq múlt héten csődeljárás megindítását kérte Luxemburgban.

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Flextronics új gyárat indít Pécsett, ahol a Huawei távközlési berendezéseit szerelik majd össze. A gyártás a tervek szerint decemberben indul, és 2012 közepére körülbelül 500 embernek adnak munkát. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a becsődölt Elcoteq-üzem dolgozóinak felszippantására készülnek a beruházók.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát