szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Értékesítési rekordot ért el a harmadik negyedévben a dél-koreai Hankook Tire gumiabroncsgyártó konszern, üzleti nyeresége viszont csökkent az előző évihez képest – derül ki a Hankook negyedéves eredménybeszámolójából.

A konszern a harmadik negyedévben 1689,3 milliárd won (1,0549 milliárd euró) értékesítési árbevételt ért el, 8,6 százalékkal magasabbat a második negyedévinél és 23,0 százalékkal magasabbat a 2010. harmadik negyedévinél. Az üzleti eredmény 129,9 milliárd won lett (81,1 millió euró) 27,8 százalékkal magasabb a második negyedévinél, de 23,2 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A Hankook Tire az idén negyedévről negyedévre növelte forgalmát termékei növekvő piaci elismertségének köszönhetően. A harmadik negyedévi forgalom növekedéshez hozzájárult a piaci diverzifikálásra és a termelés hatékonyságának növelésére tett erőfeszítések sikere is.

Az előző évi harmadik negyedévhez viszonyítva a Hankook minden piacon növelte forgalmát, a legnagyobb növekedési ütemet azonban a gazdaságilag fejlett piacokon érte el. Európában 49,6 százalékkal, Észak-Amerikában pedig 30,1 százalékkal több gumiabroncsot értékesített az idei harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. A Közel-Keleten 36,2 százalékos, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 26,7 százalékos forgalom növekedést ért el a Hankook.

Autógyári beszállítóként a Hankook a harmadik negyedévben 65,7 százalékkal növelte gumiabroncs-értékesítését. Az idén szerződéses partnereit a Ford és a BMW autógyárakkal gyarapította. A felsőkategóriás, nagy teljesítményű UHP (Ultra High Performance) gumiabroncsok eladását 47,7 százalékkal növelte a Hankook a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva.

A Hankook Tire Magyarországon rendezkedett be az európai piac gumiabroncsokkal való ellátására, és hétfőn (október 17-én) jelentette be a teljes, évi 12 millió darabos kapacitás elérését rácalmási üzemében.

Az 550 millió eurós beruházással Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára létesült. Az üzem 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg már több mint kétezer alkalmazottat foglalkoztat, és naponta már 34 ezernél is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik és könnyű tehergépkocsik számára. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!