szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ipari termelés volumene augusztushoz képest 3,9 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint szeptemberben. Az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,0 százalékkal nőtt a munkanaphatástól megtisztított index és a kiigazítatlan index szerint egyaránt.

Az év első kilenc hónapjában 6,2 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakával összehasonlítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján kedden.

Az előző hónaphoz viszonyított jelentős növekedés ellenére -  az export kereslet alakulásával összefüggésben - az ipari termelés bővülése továbbra is alacsony  - olvasható a KSH előzetes jelentésében.

Az ipari kibocsátás augusztusban a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint 1,2 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, a munkanaphatással  kiigazítva pedig 0,4 százalékkal mérséklődött tavaly augusztussal összevetve. Kiigazítatlan adatok szerint 4,5 százalékos volt az ipari termelés éves növekedése augusztusban, az  év első nyolc hónapjában pedig  6,7 százalékkal volt nagyobb az ipar teljesítménye, mint az előző év azonos időszakában. A részletes szeptemberi adatokat  november 15-én közli a KSH.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd

Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd