szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Coop-csoportot is érdekli a Match-lánc felvásárlása, a CBA és a Coop már közös céget is alapított - közölte a Napi Gazdaság.

A CBA vevő lenne a Delhaize-csoport magyarországi kereskedelmi hálózatára, a piaci pletyka szerint azonban nem egyedül ilyen erős a társaság - írja a Napi Gazdaság.

A lap szerint több hónapja tudott a kereskedelmi berkekben, hogy a Match, a Profi és a Cora láncok eladók. A hírek szerint azonban a Coop-csoportot érdekli elsősorban az üzlet. Sőt, Coop-körökben már korábban azt rebesgették, hogy bevásárolnak a nemzetközi hálózatba.

A Magyarországon jelen levő nemzetközi láncokat is élénken érdekli a Delhaize magyar érdekeltsége, ugyanakkor nem az egész hálózat. Pont ezért kapott a napokban nagy nyilvánosságot a Match esetleges eladása, hiszen a sajtóban megjelenő hírek jelen esetben talán lefelé nyomják a lánc árát - írja a lap, amely szerint a lehetséges vételár 120-130 millió euróra is rúghat.

A hírek egyben a két magyar vevő erejét is gyengíthetik, holott azt már "egyesítették" az október 10-én bejegyzett C és C Partner Vagyonkezelő Kft.-ben. A hárommilliós törzstőkéjű, egészen frissen alapított cég tulajdonosai a CBA Kereskedelmi Kft. és a Co-op Hungary Nagykereskedelmi és Szolgáltató Zrt. A két vezető tisztségviselő Gyelán Zsolt, a CBA alelnöke és Murányi László, a Co-op vezérigazgatója, a cégnek egyetlen tevékenységi köre van, a vagyonkezelés.

A CBA kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzet számára kedden megerősítette: a CBA komolyan elgondolkodna a Profi, Cora, Match-hálózat megvásárlásán, ha kiderülne, hogy nem piaci pletykáról van szó, és valóban eladósorba kerülne a francia-belga kézben lévő három üzletlánc. Fodor Attila szerint fontos lenne a hazai kézben lévő élelmiszer-kereskedelem arányának növelése, mert az jelentősen elmarad a Nyugat-Európában szokásostól.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül