szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négy szakszervezet 94 pontból álló módosító csomagot küldött az országgyűlési képviselőknek a Munka törvénykönyvéhez kapcsolódóan, mert úgy vélik, hogy a tervezet jelenlegi formájában is rontja a munkavállalók pozícióját, és nem növeli a foglalkoztatottságot - mondták a szakszervezetek vezetői.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ),  az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek 
Országos Szövetsége (MSZOSZ), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szakértői közösen dolgozták ki a javaslatokat - mondta Kuti László, az ÉSZT elnöke az MTI-nek.

Borsik János, az ASZSZ elnöke elmondta: a hat szakszervezeti konföderáció korábban a Nemzetközi Munkaügyi Szervezethez (ILO) fordult, kifogásolva  a kormány munka világát érintő jogalkotását. Az ILO válaszában sürgette a kormányt a konstruktív párbeszéd folytatását a munkavállalók és a munkaadók képviselőivel a munkaügyi törvények reformjáról - ismertette Borsik János. Az új Munka törvénykönyvéről (Mt.) szóló törvényjavaslat általános vitája szerdán volt a parlamentben.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerint hiába hivatkozik a kormány arra, hogy nincs olyan pontja az új Mt.-nek, amelyre ne lenne példa valamely európai uniós tagállamban, megfogalmazása szerint "mindenhonnan azt az egy pontot vették át, amely még épphogy átviszi a lécet", vagyis nem sért nemzetközi jogszabályt. "Ha ezt összeadjuk, abból egy olyan minimum jön ki, amilyen sehol másutt nincs a világon" - mondta az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felpörögtek a Paks II. körüli munkálatok, Mészáros gyerekei is lecsípik a részüket

Felpörögtek a Paks II. körüli munkálatok, Mészáros gyerekei is lecsípik a részüket

Már a 16-18 éves krónikus betegeket is beoltják a Heim Pál kórházban az egyik orvos szerint

Már a 16-18 éves krónikus betegeket is beoltják a Heim Pál kórházban az egyik orvos szerint

Marabu Féknyúz: Szakértői kormány

Marabu Féknyúz: Szakértői kormány