szerző:
MTI/Magyar Hírlap
Tetszett a cikk?

Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, s a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Hírlapnak.

"Az ország sokkal jobb helyzetben van és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer. Ma a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része azonban bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot! (...) Azok, akik az elmúlt másfél év kormányzati döntéseinek a vesztesei - egyes bankok, pénzügyi befektetők, kereskedelmi láncok, energetikai multik -, most bajkeverőknek tartanak minket" - mondta a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban az elnök.

Parragh László
©

A hitelfelvétel nehézségeivel kapcsolatos újságírói kérdésre a kamarai elnök azt mondta: "máshol sem működnek jól a pénzpiacok. A kormánynak itt be kell avatkoznia".

Az MKIK elnöke a vállalkozásoknak kedvezőtlen lépéseket sorolva az áfaemelést és a minimálbér-emelés mértékét említette. Hozzátette, ha lesz kompenzáció, az pedig "az amúgy is elviselhetetlen" bürokráciát növeli. Problémás az uniós pénzek felhasználásának "volumene". Hangsúlyozta: "a magyar vállalkozók egy józan társadalom, pontosan tudják, kicsi a kormány mozgástere. Bizalmat szavaznak a kabinetnek, de vállalkozóként nagyobb hatékonyságot és eredményeket várnak".

A kötelező kamarai tagság bevezetéséről azt mondta: "a gazdaságban rendet kell tenni, tudni kell, kik a kontárok, s kik a lánctartozás generálói". Parragh László közölte: évi ötezer forint tagsági díjjal kalkulálnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását