szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Október 1-jén végelszámolás alá került a Mol és a Gazprom cége, amelyet a Déli Áramlat gázvezetékhez kapcsolódóan egy pusztaföldvári föld alatti gáztároló-beruházásra hoztak létre - írja a Világgazdaság.

A Pusztaföldvár Gáztároló Zrt. egy 1,3 milliárd köbméter kapacitású, föld alatti gáztároló kialakítására készült - idézte fel a Világgazdaság. "A két társaság közös, alapos elemzés alapján jutott arra, hogy nem ruháznak be a területen" - idézi a lap Pánczél Andreát, a Mol kommunikációs igazgatóját. A Világgazdaság úgy tudja, a Mol nemrég felülvizsgálta a beruházás költségbecslését, majd annál mintegy kétszer nagyobb, azaz túl magas kiadást valószínűsített.

Tétlenségre ítéltetett a tervezett csőprojekthez kapcsolódó másik Mol–Gazprom cég, a SEP Co. Kft. is, amelyet még magyar-orosz kormányközi megállapodás alapján hoztak létre a feladatra - tette hozzá a lap, amely szerint azonban a projekt már korábban átkerült Déli Áramlat Zrt. néven az MFB és a Gazprom ellenőrzése alá, a SEP Co. feladat pedig a megvalósíthatósági tanulmányra szűkült. A Déli Áramlat Zrt.-ben az MFB-t épp most váltja fel az MVM, amelynek feltehetően nem lesz szüksége a SEP Co.-ra - írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!