szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kidolgozta és elküldte a devizahitelesek helyzetének javítására vonatkozó javaslatait a Magyar Bankszövetség, az ajánlások ellenben titkosak, és csak akkor hozzák őket nyilvánosságra, ha a kormány el is fogadja őket.

Csütörtökön elküldte a Magyar Bankszövetség elnöksége - korábbi bejelentésének megfelelően - a devizában nyilvántartott lakossági jelzáloghitelek adósai helyzetének enyhítésére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor miniszterelnöknek és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek - közölte a Magyar Bankszövetség.

A kiadott közleményük szerint a javaslatcsomag pillérei egyaránt figyelembe veszik a pénzügyi stabilitás és a társadalmi felelősségvállalás szempontjait, a terhek ésszerű és méltányos megosztásának elvét, valamint a bankszektor részéről is jelentős tehervállalást kínálnak. A Bankszövetség azonban hangsúlyozza, a javasolt intézkedések egyes elemei szorosan összefüggnek, a lakossági devizaadósok széles körére kiterjednek, ezért a Bankszövetség a javaslatcsomag elemeit csak együttesen tekinti kezelhetőnek.

©

A Magyar Bankszövetség javaslatai azonban egyelőre titkosak, a kibővített elnökségi ülés ugyanis úgy határozott, hogy mindaddig, amíg a kormányzat részéről nincs visszajelzés arról, hogy a javaslatokat elfogadja, a Bankszövetség nem ad tájékoztatást a javaslatcsomag részleteiről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónos esőre figyelmeztetnek az ország nagy részén

Ónos esőre figyelmeztetnek az ország nagy részén

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei