szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miközben a díjbevételek továbbra is csökkennek a biztosítóknál, addig javul az ágazat nyereségessége, köszönhetően a természeti katasztrófák elmaradásának - írja keddi számában a Világgazdaság.

A 2008 óta érvényesülő tendencia az idei év első kilenc hónapjában is folyatódott: a biztosítók díjbevétele 2,8 százalékkal maradt el a múlt év megfelelő összegétől.

Amíg az életbiztosítási díjbevétel csak kismértékben csökkent, addig a nem élet ágon 5,5 százalékos csökkenést regisztrált a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

A biztosítási szektor első kilenc havi eredményei igen jók: a PSZÁF adatai szerint 16,35 milliárd forint adózott eredményt ért el az ágazat, ez hatszorosa a tavalyinak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!