szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai kormány várakozása szerint magasabb lesz a nyersolaj ára az idei utolsó negyedévben és a jövő év egészében az eddig vártnál.

Az amerikai kormányzat tájékoztató hivatalának (EIA) kedden közölt decemberi előrejelzése szerint a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti átlagára 98,0 dollár lesz 2012 első negyedévében. Ez 8,1 százalékkal magasabb ár, amivel az EIA novemberben számolt. 

A hivatal a jövő év egészére is 98,0 dolláros átlagos olajárat vár, ami 6,9 százalékkal múlja felül a novemberi becslésben szerepelt szintet. Az EIA 4,5 százalékkal fölfelé módosította, 93,82 dollárra változtatta a WTI folyó negyedévi átlagos árára vonatkozó előrejelzését is. 

A WTI ára novemberben 80 dollár alatt állt, kedden este 24 cent emelkedéssel 101,23 dolláron jegyezték az olajfajta hordóját. Az EIA az után módosított előrejelzésén, hogy kedvezően alakul a kereslet-kínálat az Egyesült Államokban, illetve felerősödött az a várakozás, hogy hamarosan megoldás születik az euróövezeti adóssággondokra, amelynek a hatására élénkülhet a kereslet.


 
 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi