szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lépéseket tettek azok az európai uniós tagállamok, köztük Magyarország az államháztartási hiány további csökkentésére, amelyektől az Európai Bizottság a múlt hónapban kért tájékoztatást ezzel kapcsolatos terveikről - jelentette be Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos hétfőn Brüsszelben.

Magyarországhoz, Belgiumhoz, Máltához, Lengyelországhoz és Ciprushoz novemberben intézett levelet a bizottság, arról érdeklődve, hogy milyen intézkedésekkel tervezik tovább csökkenti a deficitet a következő időszakban. Olyan országokról van szó, amelyek esetében az idei vagy a jövő év a határidő a túlzott (a GDP-hez képest több mint 3 százalékos) deficit leszorítására.

Rehn most bejelentette, hogy valamennyi említett ország tett további lépéseket. Úgy vélte azonban, hogy ezek pontos hatásáról még korai véleményt mondani, legkorábban január elején lehet értékelést adni róluk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!