szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Január 10. körül kezdődhetnek a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az EU-val, pénteken pedig nem szakadtak meg az egyeztetések, mert el sem kezdődtek még - nyilatkozta a Hír TV Kontraszt című műsorában Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

©

"Nem tudok kudarcról, lemondani nem szándékozom, a miniszterelnök úr bizalmát élvezem" - mondta Matolcsy György a HírTV-ben arra a kérdésre, gondolkodott-e valaha azon, hogy lemond. Elmondása szerint soha nem volt olyan periódus, amikor a miniszterelnöknek kellett rábeszélnie, hogy maradjon, és soha nem is lesz ilyen időszak.

Arra a kérdésre, hogy félbeszakadtak-e pénteken a tárgyalások az IMF-fel, Matolcsy azt mondta: el sem kezdődtek a tárgyalások, tehát nem volt minek félbeszakadnia. A miniszter szerint január 10-e körül kezdődnek a hivatalos tárgyalások, és akkor Fellegi Tamás magyar delegációvezető összeül az IMF és az Európai Unió képviselőivel.

Azt a kérdést, hogy váratlanul utazott-e el a delegáció, illetve, hogy feszült volt-e az egyeztetés, Matolcsy György azzal hárította, hogy érdemesebb azokat megkérdezni, akik részt vettek a tárgyalásokon.

Arra a felvetésre, hogy az IMF-delegáció hazautazása kihatott a forint árfolyamára, Matolcsy azt mondta: gazdaságpolitikai szempontból semmi jelentősége nincs a forint árfolyamának. Annak van jelentősége, hogy óriási sikert értünk el a Bankszövetséggel és a tárgyalópartnereinkkel, hiszen nagyjából egymillió embert segítünk abban, hogy kikerüljön a devizahitel csapdájából - magyarázta a tárcavezető a múlt heti megállapodással kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe