szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nettó 1,8 milliárd forint értékű - két évre szóló - szerződést írt alá adó- és zárjegyek gyártására az Állami Nyomda vezette konzorcium a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) - közölte a nyomdatársaság a BÉT honlapján kedden.

Az  Állami Nyomda  Nyrt. és a Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma  nyerte el a NAV tenderét arra, hogy adó- és zárjegyeket gyártson 2012-ben és 2013-ban.

Az Állami Nyomda vezetette konzorcium több százmillió zár-, és adójegyet szállít le, amelynek mennyisége az igényektől függően 35 százalékkal kevesebb, illetve 25 százalékkal több lehet - áll a közleményben. 

A társaság első három negyedévi konszolidált beszámolója szerint a 13,09 milliárd forint nettó árbevételből a biztonsági termékek és megoldások árbevétele 4,87 milliárd forintot tett ki, ami 9 százalékos éves növekedés egyebek között a megnövekedett mennyiségi igények kielégítésére szolgáló adó- és zárjegyeladások miatt.  

Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója a tőzsde honlapján közzétett közleményben kiemeli: "tizenhat éve gyártjuk a zár- és adójegyeket. A jövedéki adó befizetését igazoló, különleges biztonsági megoldásokat tartalmazó termékek révén jelentősen csökkent a költségvetést megkárosító visszaélések száma. Több évtizedes tapasztalatunk mellett, nemzetközi minősítéseink és a hamisítások visszaszorítása érdekében tett fejlesztéseink is garanciát jelentenek a magas szintű biztonságra."


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben

Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben

Zacher: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy jövőre legyen karácsony

Zacher: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy jövőre legyen karácsony

TASZ: Mondvacsinált indokkal bírságolta meg a rendőrség egy antifasiszta tüntetés szervezőjét

TASZ: Mondvacsinált indokkal bírságolta meg a rendőrség egy antifasiszta tüntetés szervezőjét