szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A PPP-szerződések szinte kivétel nélkül hátrányt okoztak az államnak, többségüket meg kell szüntetni - nyilatkozta Hegmanné Nemes Sára a Magyar Nemzetnek. A Világgazdaságnak elmondta: a jogbiztonságot garantálni kell, addig nem lehet szó kivásárlásról, amíg nem tudják biztosítani ennek fedezetét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára a Magyar Nemzet keddi számában közölt interjúban kifejtette, hogy az állam 2002 és 2010 között nagyjából száz PPP-szerződést kötött különféle befektetőkkel. A szerződések gyakran durván megsértették a közbeszerzés szabályait, s háttérbe szorították a közérdeket - mondta.

A Világgazdaság keddi számában az államtitkár ismertette: addig nem lehet szó kivásárlásról, amíg ennek fedezetét nem tudják biztosítani; a költségvetésben 200 milliárd forint lebegett erre a célra augusztus óta, de végül a megszavazott változatba nem került be.

"A szükséges összeg előteremtéséig arra törekszünk, hogy a jövő évi, közpénzből fizetendő PPP-díjakat lealkudjuk" - mondta az államtitkár a Magyar Nemzetnek; az első körben a befejezetlen beruházások végére tennének pontot, ezek között említette a miskolci sportcsarnokot és az óbudai egyetem kollégiumát, továbbá az elsők között szeretnék kiváltani a hátrányos helyzetű önkormányzatok PPP-megállapodásait is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba