szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország elindult az IMF-megállapodás megkötése felé, és ehhez példaként szolgálhat a román IMF-program sikere, amelyről a román jegybank csütörtöki kamatcsökkentése is tanúskodik - vélekedtek Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóját kommentálva londoni felzárkózó piaci elemzők.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a magyar politikus által az IMF-tárgyalásokról elmondottakkal kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy a magyar befektetési eszközök "jelentős alulteljesítése szorította rá a magyar kormányilletékeseket bizonyos engedmények szükségességének felismerésére" a hivatalos IMF/EU-tárgyalások elkezdése végett.

A ház londoni elemzői felidézték, hogy Fellegi Tamás készenléti jellegű egyezség lehetőségéről szólt, és kiemelték, hogy ennek elfogadása volt az IMF egyik előfeltétele a hivatalos tárgyalások megkezdése fejében.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője befektetők számára kiadott gyorselemzésében ugyanezt emelte ki, azt írva: Fellegi Tamás a jelek szerint "számos engedményt tett", ezek között van annak elfogadása, hogy a megállapodás valószínűleg készenléti jellegű lesz.

Ash szerint "Románia követendő példaként szolgálhat Magyarország számára (...) Románia az IMF mintagyereke".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön

Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott