szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az áfabevétel várható visszaesése miatt a várttal ellentétes költségvetési hatást fejthet ki Belgiumban a cégautók adóztatásának új rendszere, amely elsősorban a nagyobb járművekre rótt terheket növeli - vélte hétfői írásában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap.

A lap szerint "alig védhető", hogy - mivel áfával növelt eladások további adóztatásáról van szó - a cégautóadó kettős adóztatásnak tekintendő.

A lépés a korszerűbb technológiájú, környezetbarát járművek értékesítését sem segíti, mert azok már eleve többe kerülnek a többinél, és a vásárlók - a lap szerint - egy bizonyos határon túl nem lesznek készek többet fizetni.

A belga kormány 200 millió eurónyi adót remél begyűjteni a cégautóadóból, ennél azonban jóval nagyobb áfa-bevételkiesés lehet amiatt, hogy a vásárlók várhatóan az alacsonyabb adózású, kisebb autókat részesítik majd előnyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhagyta a Fehér Házat Donald Trump

Elhagyta a Fehér Házat Donald Trump

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13