szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapestre költözteti globális beszerzési tevékenységének irányítását az IBM, a vállalat beszerzésekért felelős vezetője, John Paterson január végétől már a magyar fővárosban dolgozik majd - írta a Procurement Leaders című szaklap.

Az IBM beszerzésekért felelős vezetője a kínai Sencsenből költözteti tevékenységét a magyar fővárosba, hogy új beszállítói bázist alakítson ki és beszerzési munkatársakat keressen az afrikai, közel-keleti és kelet-európai régiókban - írta a Procurement Leaders című lap.

"Kelet-Európában például nem a nulláról kezdjük majd, mert a cégnek nagyszámú beszállítója van már itt" - mondta a lapnak Paterson, aki szerint a kulcsfeladat e beszállítók további növekedésének előmozdítása lesz.

Az IBM beszerzési területért felelős vezetőjének Budapestre költözése a lap szerint két szempontból is hasznos a cégnek: egyrészt az IBM-nek már van működési tapasztalata Magyarországgal, másrészt pedig a szakterület irányítója így közelebb is kerül az afrikai és közel-keleti beszállítókhoz.

A beszámolóból nem derül ki, hogy a költözéssel újabb munkahelyeket is létrehoz-e az IBM Budapesten, illetve a változás szükségessé tesz-e további befektetést Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz