szerző:
MTI

Hitelből, jóval a PPP-konstrukció lejárta előtt vett meg egy 222 férőhelyes győri parkolóházat a megyeszékhely városüzemeltetési társasága - írja szerdai számában a Kisalföld.

A cikk szerint az eddigi tulajdonos, az "offshore hátterű - közvetlenül luxemburgi, közvetve Brit Virgin-szigeteki cégek tulajdonában álló - Arrabona Parkolóház Kft." 2009-ben 715 millió forintért építette meg a létesítményt, amelyet azóta 15 évre szóló szerződés keretében - havi nettó 32 ezer 631 euróért bérelt a Győr-Szol, Zrt., illetve jogelődje. Ez másfél évtized alatt 5 millió 673 ezer 580 eurós nettó kiadást jelentett volna.

Az elmúlt időszakban mintegy 780 ezer eurót fizetett ki bérleti díjként a társaság, amely most mintegy 3,6 millió euróért szerezte meg. Az ügylethez szükséges pénzt az OTP Banktól felvett hitellel teremtették elő; ennek kamata a jegybanki alapkamat háromhavi átlaga plusz 1,25 százalék.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!