szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az erős európai uniós kohéziós politika és közös mezőgazdasági politika (KAP) megőrzésének fontosságát hangsúlyozta Martonyi János pénteken Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek a 2014-2020 közötti uniós költségvetéssel foglalkozó eszmecseréjén.

A magyar diplomácia irányítója emlékeztetett arra: a hosszú távú EU-költségvetés végső célja, hogy megfelelő összhangot találjanak a versenyképesség és szolidaritás, a pénzügyi fegyelem és a növekedés között.

A KAP és a kohéziós politika egységesebbé teszik az uniót a válságos időkben, olyankor is, amikor sok polgár megkérdőjelezi az európai integráció sikerét - emelte ki Martonyi János.

Hozzátette: a kohéziós politikára vonatkozó jelenlegi javaslatokat a magyar álláspont szerint néhány ponton ki kell igazítani. Az agrárpolitikánál pedig a miniszter a közvetlen támogatások szintjének csökkentését nevezte aggasztónak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!