szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Aviva csoport hétfőn bejelentette, hogy eladja három közép-európai érdekeltségét - a magyar, a cseh és a román leányvállalatokat - az amerikai MetLife vállalatcsoportnak, amely üzleti stratégiájában kiemelt szerepet szán a kelet-európai régiós jelenlét megerősítésének.

A döntés, amelyhez a helyi felügyeletek engedélye szükséges, szerves része az Aviva tavaly novemberében meghatározott stratégiájának - közölte a cég. Az Aviva a stratégia szerint a kiválasztott piacokra kívánja koncentrálni tevékenységét, ezen belül is nyolc európai országra, Nagy-Britanniára, Franciaországra, Spanyolországra, Írországra, Olaszországra, Lengyelországra, Törökországra és Oroszországra.

A három kelet-európai érdekeltség eladása várhatóan az idei első félévben fog lezajlani. A három most értékesítésre kerülő leányvállalat nettó eszközértéke tavaly június 30-án meghaladta az 57 millió eurót. „Az elmúlt hónapokban komoly érdeklődést tapasztaltunk több vezető nemzetközi biztosítótársaság részéről, ami jól jelzi a magyar, a cseh és a román leányvállalatok eddig elért üzleti eredményeit, valamint a piacokban rejlő üzleti potenciált” - idézi a közlemény Andrew Mosst, az Aviva Csoport vezérigazgatóját.

A MetLife az Egyesült Államok első számú biztosítója, amely erős pénzügyi és tőkeháttérrel rendelkezik. A MetLife fontos stratégai döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy kelet-európai jelenlétét a magyar, a cseh és a román piacon az Aviva leányvállalatainak megvásárlásával jelentősen erősíti.

Az Aviva a magyar életbiztosítási piacon a 8. legjelentősebb szereplő, Romániában a 7. legnagyobb biztosító, a cseh piacon pedig a 13. a biztosítási díjbevétele alapján. „Az elkövetkező hónapokban a munkatársaink és értékesítési partnereink a tranzakció okán egyelőre semmilyen változást nem fognak tapasztalni, célunk továbbra is az ügyfelek kiszolgálása és bizalmának megőrzése lesz” - mondta Bartók János, az Aviva Életbiztosító elnök-vezérigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban