szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország devizatartalékai 527 millió euróval 37,247 milliárd euróra csökkentek januárban, és még így is 3,632 milliárd euróval haladták meg az egy évvel korábbi állományt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett adataiból.

Tavaly decemberben 2 milliárd euróval nőttek az ország devizatartalékai, az előző havi 1,103 milliárd euró csökkenés után, és december végén 37,774 milliárd eurót tettek ki.

Dollárban 49,155 milliárdon álltak a devizatartalékok január végén a december végi 48,832 milliárdot és az egy évvel korábbi 45,865 milliárd dollárt követően. 

Magyarországnak a 2008-ban felvett IMF-EU hitelből erre az évre 3,34 milliárd euró törlesztési kötelezettsége származik, ebből 614 millió az első, 906 millió euró a második negyedévben válik esedékessé. Az év első felében devizakötvény nem jár le, a második félévben 1 milliárd értékű 2006-ban kibocsátott eurókötvény és egy 2005-ben kibocsátott 45 milliárd jenkötvény visszafizetése lesz esedékes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Szörnyű véget érhet a legnagyobb jéghegyének útja

Szörnyű véget érhet a legnagyobb jéghegyének útja

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú