Magyar pontyot adunk Indiának

Az akvakultúra, a pontygenetika és az édesvízi haltenyésztési programok területét érintő megállapodást írt alá február 2-án Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Prabeer Kumar Basu, az Indiai Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának államtitkára Indiában, a Magyar-Indiai Mezőgazdasági Munkacsoport ülésén - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

  • MTI MTI
Magyar pontyot adunk Indiának

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a magyarországi génbankok és tenyésztési ismeretek felhasználásával a magyar pontyfajták indiai tenyésztése kiváló eredményeket hozhat. Az együttműködési megállapodások gyakorlati megvalósításáról a Halászati és Öntözési Kutatóintézet és az indiai Édesvízi Akvakultúra Központi Intézete gondoskodik.

A magyar és az indiai államtitkár tárgyalt a cukorcirok technológiákkal és a burgonyatermesztéssel kapcsolatos tudományos munka támogatásáról is. A programokban a Pannon Egyetem, Agrártudományi Központja és a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet működik közre az indiai társintézetekkel.

Megállapodás jött létre a Budapesti Corvinus Egyetem, kertészettudományi kar és az Indiai Nemzeti Kertészeti Kutató Intézet között a növényélettan, a molekuláris biológia, a genetika és az alkalmazott kertészettudományok területén. A találkozón növényvirológia és az agrárgazdaságban fontos növényfajok genetikai kutatásáról szóló új projektek kidolgozásáról, valamint kertészeti tudományos képzési programok bővítéséről is tárgyaltak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Egy újabb megállapodás alapján a magyar Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet valamint az indiai Nemzeti Tejkutató és Állati Gén Erőforrás Intézet is együttműködik az állati génmegőrzés, valamint a tejelő szarvasmarha tenyésztés korszerűsítésében.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.