szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wizz Air Holding éves jelentésében, amit a Ryanair osztott ki egy budapesti sajtótájékoztatón, az áll, hogy a volt pénzügyminiszter tavaly áprilisban csatlakozott a Wizz Air igazgatóságához.

Az Ecoline-on tűnt fel először a hír; az információt azonban a jelek szerint a Ryanair véletlenül hozta nyilvánosságra, mivel az újságíróknak kiosztott dokumentummal azt kívánta alátámasztani, hogy megvannak az engedélyek a budapesti bázisnyitásra.

A hvg.hu felhívta ezzel kapcsolatban Oszkó Pétert, aki, miután a nyilatkozáshoz engedélyt kapott a Wizz Airtől, elmondta: 2011 áprilisa óta az igazgatóság tagja, több jelölt közül, szakmai alapon választották ki, és ez a döntés óta publikus információ. "Ennek semmi köze nincs sem a pénzügyminszterségemhez, sem pedig a Malévhoz. Wizz Air színekben pedig egyetlen alkalommal sem nyilvánultam meg" - mondta Oszkó Péter. A légitársaságban vállalt igazgatósági tagsága mellett a volt pénzügyminszter szerint az sem titok, hogy jelenleg négy cég igazgatóságának tagja.

Oszkó Péter elmondta, hogy amikor a Malévről az utóbbi időben írt, nyilatkozott, és az őt és a Bajnai-kormányt az ügyben ért támadásokra nyilvánosan válaszolt, minden esetben jelezte: ezt volt pénzügyminiszterként teszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!