szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Február 15-ig igényelhetik a diákhitelt azok a hallgatók, akik már márciusban szeretnének a kölcsönhöz hozzájutni.

A Diákhitel Központ hétfői tájékoztatása szerint ahhoz, hogy a diákhitelt igénylők már március 14-én megkaphassák a kért hitelösszeget, február 15-ig le kell adniuk igénylésüket a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönért. 

A szemeszterenkénti igényelhető legmagasabb összeg az államilag támogatott képzésben részesülő diákok esetében 200 ezer forint, a költségtérítéses képzésben részt vevő diákok esetében 250 ezer forint is lehet. A felvehető hitelösszegek havi szinten: 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és költségtérítéses hallgatóknak 50 ezer forint. 

A hiteligénylési adatlap elektronikus úton tölthető ki a www.diakhiteldirekt.hu oldalon, a kitöltött és kinyomtatott igénylést továbbra is valamely partner intézményben (takarékszövetkezet, pénzintézet vagy postahivatal) vagy a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatán lehet leadni - olvasható a kommünikében.

A szabad felhasználású diákhitelt továbbra is alanyi jogon veheti igénybe minden 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás. Ezzel a lehetőséggel 2001 óta csaknem 320 ezer hallgató élt, harmaduk pedig már végtörlesztett is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!