szerző:
InfoRádió
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hónapok gyenge forintárfolyama, a válság és a végtörlesztés az autóhitelekre is hatást gyakorolt - mondta a Budapest Autó vezérigazgatója az InfoRádióban

Csakúgy, mint a lakáshiteleknél, az autóhiteleknél is adnak segítséget a bankok, a leggyakoribb és leghatásosabb megoldás a törlesztőrészlet csökkenése, ami futamidő-hosszabbodással jár - mondta az InfoRádióban Révész Tamás. Nemcsak a lakáshiteleseket érintik a gazdasági nehézségek és a gyenge forint, hanem azokat is, akik autóra vettek fel banki kölcsönt.

Az árfolyamgyengülés jelentős hatással volt az ügyfelek fizetőképességére. Nem a készségre, hiszen a szerződések átlagos bedőlési ideje a szerződéskötéstől számítva több mint három év. Egyértelműen arról van szó, hogy romlanak a körülmények, és nem javult a foglalkoztatási helyzet sem - magyarázta a Budapest Autó vezérigazgatója. Révész Tamás szerint azonban nemcsak a gyenge forint hatott kedvezőtlenül a hitelfizetésre, hanem például a végtörlesztés is, hiszen a lakosok elsősorban az ingatlanhitelüket akarták törleszteni.

A bankok is megpróbálják megakadályozni, hogy nemcsak a lakás-, hanem az autóhitelek se dőljenek be. A legelterjedtebb segítség az, amikor a futamidő meghosszabbítását ajánlják fel az ügyfélnek. Másik lehetőség az, hogy egy-két hónap türelmi időt kapnak a hitelfelvevők, ám ezzel csak az ügyfelek felét sikerült "megmenteni" - emelte ki a Budapest Autó vezérigazgatója. A harmadik segítség is hasonló hatásfokkal működik: bizonyos periódusra csak kamatfizetési kötelezettséget ír elő a bank.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Nem nőtt akkorát a kínai gazdaság, amekkorát vártak tőle

Nem nőtt akkorát a kínai gazdaság, amekkorát vártak tőle

Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális

Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális