szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ma is vállalható, sikeres állami beavatkozásnak tartja Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Péti Nitrogénművek 2009 eleji pénzügyi megmentését.

A volt gazdasági miniszter kedden az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának ülésén úgy ítélte meg, hogy szükséges volt a Péti Nitrogénművek 2009 eleji állami kisegítése.

Ezt indokolta a magyar mezőgazdaság biztonságos műtrágya-ellátása iránti igény, a munkahelyek megőrzése, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által nyújtott korábbi kölcsön visszafizetésének garantálása, valamint annak elkerülése, hogy a cég külföldi tulajdonba kerüljön - azaz nemzetbiztonsági érdekek.

A magyar államot az ügy kapcsán semmiféle kár nem érte - jelentette ki Bajnai Gordon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!