szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra sem várnak érdemi piaci hatást londoni felzárkózó piaci elemzők Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásától.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési és elemzőrészlegének közgazdászai intézményi befektetők számára készített napi felzárkózó térségi helyzetértékeléseik keddi összeállításában annak a véleményüknek adtak hangot, hogy jóllehet Schmitt Pál "közeli szövetségese volt" Orbán Viktor miniszterelnöknek, és "hivatalba lépése óta minden törvényt aláírt", ezért lemondása nem jön jól a kormánynak, a piaci hatás azonban várhatóan "nagyrészt korlátozott" lesz.

A JP Morgan elemzőinek értékelése szerint mivel a Fidesznek kétharmados többsége van a parlamentben, "nem jelenthet problémát" egy olyan új elnök megválasztása, aki hasonlóképp támogatja a kormány programját.

Keddi felzárkózó térségi áttekintésükben a Commerzbank elemzői is úgy ítélték meg, hogy Schmitt Pál távozása "a forint szempontjából kis jelentőségű fejlemény".

Schmitt Pállal kapcsolatos híreinket itt találja!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!