szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel a szakértők által várt mértékben emelkedett az amerikai olajtartalék a múlt héten.

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 2,8 millió hordóval bővült az április 6-áig tartó héten, míg az elemzők 2,2 millió hordó növekedést vártak. A benzintartalék 4,3 millió hordóval esett, ami jóval felülmúlta az elemzők által várt 1,4 millió hordó csökkenést.

A feldolgozott olajtermékek készletállománya 4,0 millió hordóval csökkent, míg az elemzők csupán 0,2 millió hordó mérséklődéssel számoltak. Az adatismertetés előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 54 cent emelkedéssel 101,56 dolláron állt. Mintegy öt perccel később 1,03 dollár emelkedéssel 102,05 dolláron jegyezték a WTI hordóját.

Egy héttel korábban az olajtartalék 9,01 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 1,46 millió hordóval esett, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,02 millió hordóval emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
360 forint felett az euró

360 forint felett az euró

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!