szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már biztos, hogy rekordáron kél el az első hazai Mercedes-Benz B-osztályos autó, az aukcióra bocsátott járműért - félidőben - 8,5 milliós a nyerőnek látszó licit.

Meglehetősen nagy a jövés-menés a Vaterán, ahol licitálni lehet az első, Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztályú személyautóra. Az április 1-től tartó árverésről már a félidőben kiderült, hogy ez lesz a Vatera eddigi legsikeresebb jótékonysági aukciója. Az április 21-ig tartó licit teljes bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlja fel a Mercedes-Benz.

Az aukciós portál közleménye szerint a licit népszerűségére jellemző, hogy a Jupiter-vörös Mercedes-Benzre a mai napig 194 licit érkezett, illetve közel 25  ezer felhasználó látogatott el az árverés honlapjára. Az aktív licitálóknak köszönhetően az április 21-ig tartó árverés – a jelenlegi 8,5 millió forintos vezető ajánlattal – már félidejében megdöntötte az eddigi vaterás jótékonysági aukciók rekordját. A Vaterán a korábbi „csúcstartó” a 2010 nyarán megrendezett „Jéggel a víz ellen” árveréssorozat volt, amikor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az akkori árvízi mentésben részt vevő szendrődi tűzoltóknak.

Az első B-osztályos Mercedesek elhagyják a kecskeméti gyárat
©

A piactér 2008 óta szervez rendszeresen kiemelt karitatív aukciókat. Eddig összesen több mint 50 jótékonysági aukció futott a portálon, amelyekből mintegy 21 millió forint gyűlt össze a támogatott szervezetek számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója