szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közös nyilatkozatban nyilvánította ki az Európai Unió 12 tagállama, köztük Magyarország, hogy az unióban az évtized hátralévő részében is erős kohéziós politikát tart szükségesnek, és nem fogadja el azt, hogy a kiadások bármiféle további csökkentése egyedül ezt a területet sújtsa.

A szöveget az országcsoport (Magyarország, Bulgária, Észtország, Görögország, Litvánia, Lettország, Málta, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia, valamint az unióba jövőre lépő Horvátország) ismertette az EU-tagállamok külügy-, illetve uniós ügyi minisztereinek luxembourgi találkozóján is, ahol a következő hétéves (2014-2020) uniós költségvetési tervekről folytattak eszmecserét - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára.

Felszólalásában Győri Enikő azt is hangoztatta, hogy Magyarország mind a kohéziós, mind az agrárpolitika területén szeretné megőrizni a források nagyságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!