szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A februári csökkenés után márciusban stagnált a közintézmények lejárt tartozása, amely 47,1 milliárd forint - írja a Napi Gazdaság szerdai száma.

Az államkincstár adatait idézve a pénzügyi napilap közli: az összes adósságon belül az állammal szemben fennálló tartozás 4,9 milliárd forint, ami a saját felügyeleti szervnek be nem fizetett adósságot jelent.

A kifizetetlen szállítói-szolgáltatói számlaállomány összege az első negyedév végén 42,2 milliárd forintot tett ki. A 60 napon túli tartozás 13,7 milliárd forintra rúg, a minősített (vagyis az 50 millió forintot meghaladó, 60 napon túli) tartozás pedig 12,5 milliárdra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek